در عصری که شتاب تحولات شدید شده و فضای رقابت به شکل ترسناکی پیچیده شده، شرکتها ملزم به رصد دقیق رقبا و پیگیری تحولات دنیا میشوند. این امر جز با کمک مراکزی که بصورت تخصصی بر روی رصد فناوری فعالیت دارند محقق نمی گردد. این مراکز با تکیه بر شناخت درست آینده توانستهاند درحال حاضر نیازهای پیشرو در صنعت خود را به خوبی برآورده سازند.
اکوسیستم نوآوری شرکتی دارای اجزایی مانند یک آزمایشگاه نوآوری اختصاصی، مشاوران خارجی برای ارائه ایدههای تازه، نزدیکی به شرکتهای مکمل برای همکاری، و یک فضای کاری پویا است. شرکتها زمانی پیشرفت میکنند که عملکرد و خروجیهایشان دائماً از نظر کارایی و کیفیت بهبود یابند. اکوسیستم نوآوری یکی از مؤثرترین راهها برای اطمینان از وقوع چنین وضعیتی است.
مدیریت نوآوری سازمانی به مجموعه فعالیتها و رویکردهایی اطلاق میشود که به منظور تشویق، ایجاد، و تحقق نوآوریها و ایدههای جدید در سازمانها انجام میشود. این فرآیند شامل شناسایی فرصتهای نوآورانه، تحقیق و توسعه فناوریها، ایجاد فرهنگ نوآوری در سازمان و بهرهگیری از نتایج نوآوری به منظور بهبود عملکرد و رشد سازمان میشود.
از مهمترین فعالیتهای بنیادین برای آغاز یک پروژه، انجام مطالعه امکانسنجی است که هدف آن، تحلیل و توجیه پروژه از نظر امکان فنی، تجاری و اقتصادی است. این گزارش برای تجزیه و تحلیل هزینهای پروژه و همچنین کاهش هزینه ها استفاده میشود. از اهداف تهیه گزارش امکانسنجی میتوان به دریافت وام و تسهیلات، معرفی به سرمایهگذار و اخذ مجوزهای مختلف اشاره کرد.
مهمترین رکن در یک سازمان کارآمد، تواناییهای کارکنان آن در انجام وظایف و انطباق آنها با محیط پویا و متغیر است. از این رو لازم است در راستای آموزش منابع انسانی سازمان متناسب، برنامهریزیهای لازم انجام شده، اقدام گردد. درواقع آموزش نیروي انسانی سرمایه گذاري پر سودي به شمار می آید که در بازه زمانی بازدهی بسیار مناسبی دارد و همچنین باعث رشد روحی و عاطفی نیروهای سازمان میشود.
تحول دیجیتال به معنای تبدیل اطلاعات و فرآیندهای مختلف به فرمتهای دیجیتال برای سهولت دسترسی و افزایش کارایی است. از تاثیرات مهم تحول دیجیتال افزایش بهرهوری با انتقال فرآیندها به پلتفرمهای دیجیتالی، ارتقاء تجربه مشتری و ایجاد فرصتهای جدید کسبوکاری است. از دیگر تاثیرات تحول دیجیتال در سازمانها دسترسی بهتر برای تصمیمگیری بهتر و برنامهریزی است.
نیازهای فناورانه به نیازهایی اطلاق میشود که باعث ارتقاء تکنولوژیکی در سازمانها و شرکتها میشوند. رفع نیازهای تکنولوژیکی برای سازمانهای بزرگ اهمیت بسیاری دارد، زیرا این اقدام به افزایش بهرهوری، ایجاد فرصتهای کسبوکاری جدید و افزایش رقابتپذیری در بازارها منجر میشود. رفع نیازهای تکنولوژیکی برای صنایع بزرگ باعث پویایی رشد آنها میشود.